Beth Moon

Beth moon
Beth Moon

Beth Moon es una fotògrafa nordamericàna, nascuda a Wisconsin que tot i ser ja coneguda als cercles fotogràfics pel seu treball, es va fer popular internacionalment al publicar, al 2014, “Ancient Trees – Portrait of time“, un llibre al que va dedicar 14 anys fotografiant els arbres més longeus del món i desenvolupant un vincle estret que encara manté amb els arbres més antics, més grans i més significatius de la planeta.

M’agradaria tenir una imatge clara, de manera que si un arbre és destruït per tempestes, malalties, avarícia o falta de preocupació, tindré un registre del seu poder i bellesa per a aquells que no hagin pogut fer el viatge. Fotografio aquests arbres perquè sé que les paraules soles no són suficients i vull que les seves històries visquin. Fotografio aquests arbres perquè potser no seran aquí demà.

Moon, que feia fotografies des dels anys noranta, es va entusiasmar amb els arbres com a tema quan es va adonar que alguns dels exemplars més antics existien des de fa més de 4.000 anys.

En alguna muntanya de el Bosc Nacional d’Inyo, a l’est de Califòrnia, viu Matusalem, un pi de 4.848 anys. No està permès publicar fotos d’ell ni revelar la seva ubicació exacta, per protegir-lo de actes vandàlics. El teix de Fortingall, a Escòcia, té 5.000 anys; 4.000 el xiprer de Abarkuh, a l’Iran; 3.600 un làrix mil·lenari a Xile. Les xifres sobre arbres són així de escandaloses. No hi ha un altre ésser viu més vell ni un altre més alt.

THE GREAT WESTERN RED CEDAR
El gran Cedre Vermell Occidental





Retrats de el temps / Portraits of Time

“El gran Cedre Vermell Occidental – Thuja plicata – Arboretum de Gelli Aur, situat al sud de Afon Tywi, a 3 km. al sud-oest de Llandeilo Carmarthenshire, Gal·les, Regne Unit


«Sovint sento admiració, i una gran estima per molts aspectes de la natura, així que potser aquesta emoció és el que intento capturar i traduir. No vull simplement documentar, sinó en canvi registrar la bellesa i entusiasme que sento cap al subjecte a el qual estic fotografiant. »

A més de la serie de “Portraits of Time” ha fet altres portfolis dedicats al arbres com la serie “Titans” dedicada a les oliveres, o la serie “Diamonds nights” inspirada per dos estudis científics que connecten el creixement dels arbres amb el moviment celeste i els cicles astrals.

Segons l’autora, investigadors de la Universitat d’Edimburg han demostrat que els arbres creixen més ràpid quan la radiació còsmica arriba a la superfície de la Terra. Segons aquests, la radiació còsmica influeix en el creixement dels arbres, fins i tot més que la temperatura anual o les precipitacions. D’altra banda, l’investigador Lawrence Edwards, ha descobert que els brots dels arbres canvien de forma i mida rítmicament, en cicles regulars durant tot l’hivern, fet que està correlacionat directament amb els cicles lunars i els planetes.

Fusionar Ciència i Art és la intenció d’aquesta fotògrafa. Les fotografies d’aquests arbres antics s’han pres amb tècniques de llarga exposició en un escenari sense lluna i amb les estrelles de la Via Làctia com a fons amb una lent gran angular i amb ISO 3200-6400.

Moon és una fotògrafa autodidacta interessada en els processos d’impressió alternatius. Per la major part del seu treball avui dia empra el mètode platí-paladi de Mike Ware d’impressió que va aprendre mentre vivia a Anglaterra.

A banda del arbres, la resta dels seus treballs son també una autèntica delícia.



per saber-ne més de la Beth Moon i del seu treball podeu visitar la seva web https://bethmoon.com/ i les següents ressenyes:

https://elhurgador.blogspot.com/2017/03/beth-moon-fotografia-arboles.html

https://www.jboerner.com/?p=7124

Deixa un comentari