El Procés

Les imatges que conformen aquesta col · lecció, són el fruit de l'evolució de diversos anys d'aproximació fotogràfica al món vegetal, i es tracta d'imatges, captades la majoria digitalment (Nikon D300), encara que originalment les primeres de la sèrie ho van ser mitjançant pel · lícula de 35mm, (Fujichrome Velvia).

Totes elles han estat capturades mitjançant l'ús d'objectius macro i / o anells d'extensió, sense que hi hagi hagut manipulació digital excepte la mínima requerida per efectuar ajustaments de contrast i nitidesa. La idea subjacent és poder aproximar-nos al món vegetal explotant les possibilitats que ens ofereix la tecnologia, furgant en les intimitats dels elements reproduïts però evitant interferir seus cicles o descompondre la seva estructura.

No cal "capturar el moment" perquè el món vegetal ens permet una aproximació pausada, respectant el seu "tempo", i el nostre particular "Hanami" esdevé aquí meditació sobre les imatges i el procés a desenvolupar, per, usant els últim avanços tècnics, captar la subtilesa i riquesa expressiva de formes, textures i colors que habitualment queden emmascarades per la visió, més superficial, que obtenim des d'un pla superior.

Encara aplicant l'última tecnologia, es pretén amb la cura dels materials i l'elecció de formats reduïts, evocar l'esperit de la fotografia més clàssica. L'atenció als detalls, la qualitat dels acabats i la força de les imatges creen la complicitat suficient per establir una relació intimista amb l'espectador de manera que el Hanami, la contemplació, esdevé aquí una experiència privada i individual.

 

  

Rose2 Rose3 Rose4 Tulip1 Tulip2 Iris1 Calla1 Iris2 Calla2 Vine1 Nastur1 Calla3 Calla4 Calla5


Tornar


Inicio | Autor | Portfolio | Archivo | Pedidos | Contactar | Actividades

Copyright © 2001-2017 | Joan Domènech. Todos los derechos reservados.